2023 yılını dansın, müziğin ve tiyatronun en iyi örnekleri

29.12.2023 - Cuma 11:24

Şehrin kültür sanat hayatına yön vererek sanatseverler için ilham verici, özgür, yaratıcı ve dönüştürücü bir deneyim yaratmaya devam eden Zorlu PSM açıldığı günden bu yana 6 milyondan fazla sanatseveri ağırlarken 2023 yılını dansın, müziğin ve tiyatronun en iyi örneklerini sunan 900’den fazla etkinlikte 500 binden fazla sanatseverin dünyasını değiştirerek tamamladı. 

Yerli ve yabancı müzik sahnesinin dev isimlerini izleyicileriyle buluşturan Zorlu PSM, dünyaca ünlü müzikaller ve şovları, uluslararası müzik festivallerini ve ses getiren yerli tiyatro yapımlarını sahnelerinde misafir ederken sektöre yatırım yaptığı projeleri ve kültür sanatı her kesime ulaştırma hedefini taşıyan sosyal fayda projelerini de hayata geçirdi. Sanatseverler, Zorlu PSM çatısı altında iki yüzü aşkın tiyatro ve konserler, beş festival, yüzlerce talk-stand up-söyleşi etkinliği, parti ve kurumsal etkinliği deneyimleyerek sanatın yenilikçi, dinamik, güncel, güvenilir, eğlenceli ve çok sesli kapsayıcı dünyasına ortak oldular.

11. sezonuna #Dünyandeğişsin mottosuyla başlayan Zorlu PSM, Türkiye’nin kültür sanat hayatına katkı sunmayı amaç edinen bir kurum olarak 2023’te yine dünyaca ünlü isimleri ağırladı ve kültür sanat alanında önemli projeleri hayata geçirdi.  2023 yılında 900’den fazla etkinlikte 500 binden fazla sanatseveri ağırlayarak kültür sanat kurumları arasında öne çıktı.

Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, “Açıldığımız günden bu yana 6 milyondan fazla misafirimizi ağırlayan bir kurum olarak 2023 yılını Türkiye’de farklı türleri takip eden tüm sanatseverlerin dünyasını değiştirecek, ilham verici, kapsayıcı ve eğlenceli programlar sunma motivasyonuyla tamamladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyadan başarılı müzisyenler, oyuncular, efsaneleşmiş müzikaller ve yapımlar, genç müzisyenler, alternatif sesler sahnelerimizdeydi. 2023 yılında bizlerle el ele yürüyen tüm sanat üreticisi ve emekçisi dostlarımızla sahnelerimizde bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ederiz. Yeni yılda ülkemizi kültür sanat alanında daha ileriye taşıyacak yepyeni prodüksiyonları ve dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya, kültür sanat aktivitelerini her kesime ulaştırma hedefini taşıyan projelerimize ve sektörümüze katkı sağlayacak faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

 

Dünyaca ünlü müzisyenler ve yerli müziğin en iyileri 2023’te Zorlu PSM’deydi!

Zorlu PSM 2023 yılıyla birlikte IDLES, Ludovico Einaudi, Roosevelt, Dhafer Youssef, Mark Eliyahu, Danny Brillant, Monica Molina, Resa Seffa Park, Buika, Gypsy Kings ve Asaf Avidan, gibi dünyaca ünlü isimleri ağırlarken bu yıl tarihinde ilk kez 3 güne yayılarak Sónar İstanbul ve MIX Festival 2023 ile binlerce müziksevere unutulmaz anlar yaşattı. Zorlu PSM’nin dünyaca ünlü isimlerle yaz aylarına damga vuran PSM Loves Summer by %100 Müzik serisinde yine yabancı müzik sahnesinin enleri ağırlandı.